Actualitat financeraInformació corporativaNotícies

Cementos Molins manté un benefici net de 57 milions d’euros el primer semestre

Destaca la contribució del negoci internacional i de les adquisicions realitzades el 2021 en un context de desacceleració dels mercats, forta inflació de costos i tensions en cadena de subministrament

27 de juliol 2022_Cements Molins ha donat a conèixer avui els resultats del primer semestre de 2022, període marcat per un context global complex i incert, amb una desacceleració del creixement econòmic, forta inflació de costos, i tensions a la cadena de subministrament.

n


L’EBITDA ha arribat a 132 milions d’euros, un 6% superior al del mateix període de l’any anterior, per la aportació dels negocis fora dEuropa, la contribució de les adquisicions, i lefecte positiu del tipus de canvi. En termes comparables, l’EBITDA disminueix un 4% a causa de l’impacte negatiu de menors volums i la forta inflació de costos, mitigat parcialment per augments de preus i per la contribució positiva dels plans d’eficiència operativa. La forta inflació de costos ha estat especialment alta a Espanya on, malgrat els increments de preus realitzats, no es compensen els costos amb el corresponent deteriorament de marges.

El benefici net de Cementos Molins ha estat de 57 milions d’euros, en línia amb l’obtingut el mateix període de l’any anterior, amb un menor impacte de la hiperinflació a Argentina i efecte positiu del tipus de canvi.

Pel que fa al deute financer net de Cementos Molins, el 30 de juny de 2022 va disminuir fins a 158 milions d’euros, assolint un confortable múltiple de deute financer net / EBITDA de 0, 6 vegades.

En paral·lel, Ciments Molins continua amb l’avenç en l’execució del “Sustainability Roadmap 2030” amb l’objectiu de subministrar formigó neutre en carboni el 2050.

“Malgrat la desacceleració en el creixement dels mercats i d’un context global incert, a Cementos Molins seguim avançant amb confiança cap a la consecució dels objectius de el nostre pla estratègic 2020-2023”, afirma Julio Rodríguez, CEO de Ciments Molins, que segueix posant el focus principal en el progrés del Sustainability Roadmap 2030.

Sobre Ciments Molins. A Cementos Molins portem més de 90 anys creant productes i desenvolupant solucions innovadores i sostenibles per al sector de la construcció, contribuint al desenvolupament de la societat, la qualitat de vida de les persones i la protecció del medi ambient. Actualment desenvolupem la nostra activitat a Espanya, Mèxic, Argentina, Uruguai, Bolívia, Colòmbia, Alemanya, Croàcia, Turquia, Tunísia, Bangla Desh i l’Índia. El nostre model integrat inclou els negocis d’àrids, ciment, formigó, morters, prefabricats, ambientació urbana i façanes arquitectòniques, a més de la valoració de residus. La nostra llarga història ha estat possible gràcies a l’equip humà que formem més de 6.300 empleats repartits a dotze països ia quatre continents, treballant cada dia amb passió, respecte i integritat.