Celebració del Dia dels Àrids i la Biodiversitat a La Falconera
El 7 d’abril va ser la XIII edició d’aquesta jornada, que va comptar amb la participació de l’Escola Pia de Sitges.
A La Falconera, cada any se celebra el Dia dels Àrids i la Biodiversitat i en aquesta ocasió hi han participat dues classes de primer d’ESO de l’Escola Pia de Sitges. La trobada es va fer el 7 d’abril passat i va ser la XIII edició de la jornada, que està enfocada a celebrar i divulgar la nostra activitat, organitzada per la patronal del Gremi d’Àrids de Catalunya de la qual Molins n’és membre.
nEn primer lloc es van recollir els nens i nenes al Parc de Can Robert de Sitges a les 9.30h i, un cop van arribar a La Falconera cap a les 10:15h, es van posar els equips de protecció individual corresponents (casc i armilles reflectores). Tot seguit, van passar a esmorzar a l’exterior de l’aula ambiental habilitada a la Falconera.
< A continuació, Pilar López, responsable de Medi Ambient de Molins, va explicar l'activitat que realitza l'empresa, quins usos tenen els àrids i quines mesures mediambientals es prenen per ser cada dia més sostenible. Més endavant Emili Valbuena, biòleg del Parc Natural del Garraf, va comentar les peculiaritats del Parc Natural i quines espècies hi predominen.També ens van acompanyar a la visita Marc Sanglas, Director General de la DGQA (Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic); Aurora Carbonell, l’alcaldessa de Sitges; Eduard Terrad, regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sitges; Xavier Carbonell, Cap de Servei de la DGQA; Carlos Marco, Inspector de la DGQA; Adelina Pardo, Inspectora de la DGQA; i Jaume Puig, gerent del Gremi d’Àrids de Catalunya.
Més tard, es va fer una plantada d’espècies autòctones a la zona restaurada del planter: pi blanc, llentiscle, savina i coscoll. Va ser una activitat molt lúdica i simbòlica en què van participar petits i grans. Finalment, es va acabar la jornada amb una fotografia conjunta al voltant d’un dúmper extravial d’elevat tonatge. I finalment, ens acomiadem després de passar una bona estona aprenent sobre les plantes locals i coneixent una mica més el Parc Natural i com preservar-lo.