Notícies

Molins ANDÚIXAR JA ÉS UNA REALITAT I JA EMPLEA 70 PERSONES

“Fa dos mesos érem 20 i en fa sis això estava tancat. Ara toca pedalar fort en el sentit comercial perquè el repte és la consolidació”, va dir el director general, Míkel Montserrat. Va obrir el torn de discursos i el va seguir el president del Grup Molins, Fernando Fernández de Santaella, que va destacar l’“expassió” que suposa aquesta planta al sud.

L’alcalde d’Andújar, Paco Huertas, va posar èmfasi en les “70 famílies que fa dos mesos no tenien feina”. Va repassar l’actualitat de la localitat i l’efecte anomenat que confia que suposi la iniciativa dels poblans. Per la seva banda, la vicepresidenta de la Diputació de Jaén va parlar del despertar. “Per desgràcia, aquestes inauguracions no són usuals i esperem que sigui la primera de moltes i tornem per parlar d’ampliació. Això per a nosaltres és com el despertar de la llarga letargia en què hi havia la província amb la crisi”, va dir Pilar Parra.

Després dels parlaments es va procedir a visitar les instal·lacions. Funcionen com a fàbrica de projectes en què tota l’enginyeria està centralitzada a la seu del polígon industrial La Venta del Fang a La Puebla de Híjar, on es manté uns 400 empleats. El seu nínxol més gran de mercat i actuació és el sud de França i nord d’Espanya sobretot. Molins Andújar es concep com “l’expansió de la planta poblana al sud” i funcionarà com a fàbrica auxiliar permetent “major accés” a obres en territoris com Andalusia, Portugal i Castella-la Manxa, on ja treballen. També a les illes.

UBICACIÓ A ANDÚIXAR

La planta està al polígon Ave María de Andújar, zona industrial ubicada al costat de la A-4 ia deu quilòmetres de la població. L’activitat es desenvolupa a les naus en què operava Prefabricats del Guadalquivir, empresa pertanyent al Grup Prainsa, fins que va entrar en liquidació el 2014. Molins-Molins va guanyar el concurs i va adquirir la maquinària i instal·lacions de 70.000 metres quadrats dels quals 20.000 són coberts. Andújar, al nord de la província, compta amb uns 40.000 habitants i té una taxa d’atur molt elevada.

Font: La Comarca